17 • 18
A
K
W
A
S
I
Amsterdam • NL
Akwasi

Agenda

Zie waar en wanneer Akwasi speelt en lees hoe je daar bij kunt zijn! Of het nu gaat om Zwart Licht, zijn spoken word optredens, bandoptredens, of presentatieklussen, alles staat erin. Volg hem trouwens via @Antonkarel.

27/09/2018

Akwasi: Word Is Bond Premiere [TALK] @ Melkweg

00u00, Amsterdam

Koop tickets

28/09/2018

Zwart Licht: Bliksem Tour II @ Paard

00u00, Den Haag

Zwart Licht veroverde de Nederlandse hiphop op stormachtige wijze met hun debuutalbum ‘Bliksemschicht’. Intelligent, een tikkeltje agressief en beats om je vingers bij af te likken. Daarna was het licht even gedoofd voor een break van zes jaar. Na wat solo-avonturen zijn Hayzee, Akwasi en Leeroy weer samen de studio ingedoken en hebben zojuist hun vierde studio-album ‘Bliksem’ gedropt: een plaat die de boel weer volledig in vuur & vlam zet en goede recensies binnenhengelt.

Koop tickets

29/09/2018

Zwart Licht: Bliksem Tour II @ Metropool

00u00, Enschede

Zwart Licht kan leunen op één van de beste live reputaties in de Nederlandse hiphop scene. En goed nieuws: na een winterslaap van meer dan vier jaar zijn Hayzee, Akwasi en Leeroy terug! Zwart Licht liet in 2017 al van zich horen met de de track ‘Geen Manieren’ en dat is gelukkig geen eenmalige comeback. In 2018 verschijnt het vierde album van de de groep genaamd ‘Bliksem’. “Het is goed dat er zoveel jaren tussen zitten want het hoort niet altijd te bliksemen” stelt Akwasi. “Maar als het dan bliksemt, bliksemt het kneiterhard!”

Koop tickets

04/10/2018

Zwart Licht: Bliksem Tour II @ Patronaat

00u00, Haarlem

Deze rapformatie kan leunen op één van de beste live reputaties in de Nederlandse hiphop scene. Zwart Licht zijn Akwasi, Leeroy en Hayzee. Na een tijdje niets te hebben uitgebracht liet de groep in 2017 weer van zich horen met de de track ‘Geen Manieren’ en dat is gelukkig geen eenmalige comeback. In 2018 verschijnt het vierde album van de de groep genaamd ‘Bliksem’. “Het is goed dat er zoveel jaren tussen zitten want het hoort niet altijd te bliksemen” stelt Akwasi. “Maar als het dan bliksemt, bliksemt het kneiterhard!” De voorverkoop start ‘Vanaf Nu’.

Het support wordt verzorgd door de Rotterdamse grime formatie NoizBoiz die hun UK sound zullen laten klinken. Al meer dan tien jaar gaat deze groep mee en hebben sinds hun bestaan niet de minste samenwerkingen op hun naam staan. Onlangs dook Wiley namelijk op één van hun tracks. Liefhebbers van Skepta en Stormzy zijn hier vanavond meer dan op hun plek.

Koop tickets

05/10/2018

Zwart Licht: Bliksem Tour II @ Luxor Live

00u00, Arnhem

Zwart Licht staat voor al het zwarte dat in een goed daglicht geplaatst wordt. De Nederlandse hiphopformatie brengt licht in het donker en kan sinds de lancering van de plaat ‘Bliksemschicht’ leunen op één van de beste live-reputaties in de scene. MC’s Akwasi en Leeroy, ondersteund door de zware, rauwe beats van Hayzee lieten het publiek daarna acht jaar lang wachten op een waardige opvolger van het debuutalbum. De afgelopen tijd gingen de heren terug naar de basis van hun frisse sound en dat resulteerde in het langverwachte album ‘Bliksem’.

Support komt van het Rotterdamse Grime collectief Noizboiz.

Koop tickets

13/10/2018

Zwart Licht: Bliksem Tour II @ Fluor

00u00, Amersfoort

Zwart Licht staat voor al het zwarte dat in een goed daglicht geplaatst wordt. De Nederlandse hiphopformatie brengt licht in het donker en kan sinds de lancering van de plaat Bliksemschicht leunen op een van de beste live-reputaties in de scene. MC’s Akwasi en Leeroy, ondersteund door de zware, rauwe beats van Hayzee lieten het publiek daarna acht jaar lang wachten op een waardige opvolger van het debuutalbum. De afgelopen tijd gingen de heren terug naar de basis van hun frisse sound. Binnenkort kunnen ze die eindelijk ten gehore brengen in Bliksem.

“Het hoort niet altijd te bliksemen”, stelt Akwasi. “Het is dus goed dat er zoveel jaren tussen zitten. Want het áls het bliksemt, bliksemt het kneiterhard.” Tussen het bliksemen door zaten de mannen van Zwart Licht allesbehalve stil. Akwasi richtte zijn eigen muzieklabel “Neerlands Dope” op, nam de soloplaat “Daar Ergens” op en kreeg voet aan de grond in televisieland. Hayzee, hofleverancier van de Zwart Licht-beats, heeft een samenwerking met Rosco van Zo Moeilijk in “Deux Deux” achter de rug en is nog meer superproducer geworden dan hij al was, naast het feit dat hij als DJ vele clubs heeft bespeeld, terwijl Leeroy als MC op festivals door het hele land stond, overuren draaide in de studio èn gediplomeerd engineer is geworden.

Het doel van Zwart Licht is onveranderd: met een serie van vijf ‘Wonderbaarlijke Wapenfeiten’ een onuitwisbare stempel op de Nederlandse hiphopgeschiedenis drukken. Na de eerste drie wapenfeiten Bliksemschicht, No Juju, Leeroy Draait Door, is het nu dus tijd voor nummer vier. En dat wapenfeit is nu gelukkig na al die jaren eindelijk in zicht.

Koop tickets

16/10/2018

Zwart Licht x Maand van de Geschiedenis

00u00, Tivoli Vredenburg

Op History in Concert werken musea door heel Nederland voor het eerst samen met bekende muzikanten en schrijvers. In een unieke combinatie van muziek, geschiedenis en gesprekken belichten zij thema’s uit de Nederlandse geschiedenis. Luister naar de persoonlijke verhalen van Nederlands grootste muzikanten – van Akwasi tot Ellen ten Damme – op thema’s als slavernij, emancipatie en de Beeldenstorm. Verwacht mooie achtergrondverhalen bij dé topstukken van Nederland en ontmoet conservatoren en historici.

Koop tickets

19/10/2018

Akwasi: Moderator ADE BEATS Panel

00u00, Melkweg

Akwasi interviews Alex Boateng. He is the A&R, DJ and Head of the Urban Division at Island Records, and he will share his insider’s view on the success of the UK urban music scene at ADE Beats. As well as managing the current urban roster at Island which includes Drake, Giggs, Sean Paul, Dizzee Rascal, Big Shaq, The Weeknd, Donae’o and many others, Boateng develops partnerships with artists, managers and businesses across the urban scene worldwide. At ADE Beats, Boateng will discuss his coming of age within the urban music scene in the UK, curating his influential mixtape series and building his extensive network, his experience and insight on the urban music industry on a global scale and in his country, and his vision on the success of the national urban music scene, from his key position at the heart of new music in the UK.

Koop tickets

29/10/2018

Host @ Black Achievement Awards

00u00, Amsterdam

Meer info volgt..

17/11/2018

Host @ Super-Sonic Jazz, Paradiso

00u00, Amsterdam

Super-Sonic Jazz presents contemporary artists within the universe of jazz music. Every artist presented by Super-Sonic Jazz blends elements with other musical styles, such as hiphop, funk, soul, electronic music, and free improvisation. Apart from the brand, Super-Sonic Jazz consists of the Super-Sonic Jazz label and the annual Super Sonic-Jazz Festival with artists such as Moses Sumney, Thundercat, Hieroglyphic Being, Sarathy Korwar, Shabaka Hutching and Zara McFarlane. For more information about the label, the 2018 festival and upcoming shows keep your eye on this website.

Koop tickets

24/10/2018

Akwasi: Wintertuin Festival @ Doornroosje

00u00, Nijmegen

De eerste festivalgast die we aankondigen is verhalenverteller Akwasi. Je kunt hem kennen als rapper, schrijver, theatermaker, labelbaas of presentator. Hij is een veelzijdige maker die het activisme niet schuwt. Tijdens de zaterdagavond van het festival in Doornroosje deelt hij zijn visie op het geluid van nu. Ook draagt hij voor uit zijn poëziebundel genaamd ‘Laten we het er maar niet over hebben’.

Koop tickets

16/10/2018

BOEKLANCERING: 'LATEN WE HET ER MAAR NIET OVER HEBBEN.'

00u00, Amsterdam

Artiest, acteur, presentator, dichter en schrijver Akwasi heeft een contract voor twee boeken getekend bij Ambo Anthos uitgevers.

De bundel ‘Laten we het er maar niet over hebben’ verschijnt dit najaar, een tweede bundel, Grote gedachten uit een klein boekje, staat voor voorjaar 2019 gepland.

Koop tickets

16/11/2018

Host @ Super-Sonic Jazz Festival, Paradiso

00u00, Amsterdam

Super-Sonic Jazz presents contemporary artists within the universe of jazz music. Every artist presented by Super-Sonic Jazz blends elements with other musical styles, such as hiphop, funk, soul, electronic music, and free improvisation. Apart from the brand, Super-Sonic Jazz consists of the Super-Sonic Jazz label and the annual Super Sonic-Jazz Festival with artists such as Moses Sumney, Thundercat, Hieroglyphic Being, Sarathy Korwar, Shabaka Hutching and Zara McFarlane. For more information about the label, the 2018 festival and upcoming shows keep your eye on this website.

Koop tickets

26/11/2018

Jazzmatazz 25 met o.a. Akwasi, Pete Philly, Pink Occulus & Brainpower @ Concertgebouw

00u00, Amsterdam

Jazzmatazz 25 – Hiphop meets Jazz.

©2018 Akwasi

Illustraties: 40rovers / Teksten: Stan Van Den Steenhoven / Foto's: Joel Frijhoff / Design & development: Dieter Peirs